Citromos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- só
- 1 citrom leve
- 3 ek olaj
Tejszínes gomba:
- 1 fej hagyma
- 250 g barna csiperkegomba
- só
- 200 ml főzőtejszín
- 1 ek liszt
- só
- citrombors
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, szeletjük a kívánt vastagságúra, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével, betesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálban a sütőbe. (175°C-ra)
Míg sül a hús, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és olajon, sóval megpirítjuk, hogy aranybarna színt kapjon.
A megmosott, szárral együtt leszeletelt gombát a hagymára dobjuk, megszórjuk citromborssal( ez elhagyható, ha nincs fehér vagy végső esetben fekete bors is adható hozzá.) Ha a gomba már puha, beleöntjük a tejszínt és lassan főzzük.
Közben a hús citromos szaftját egy tálba öntjük és elkeverjük benne a lisztet csomómentesen. Ezt a keveréket a tejszínes gombához adjuk és összeforraljuk.
Ezalatt a hús kissé megpirult és alig várja a gombát! Így önthetjük is a hús tetejére a tejszínes gombás finomságunkat.
10 perc alatt az ízek egyesülnek és készen is vagyunk.
Köret javaslat: Főtt tészta vagy sült burgonya.
Jelen esetben hájában megfőztem a burgonyákat. Összekevertem olajban friss rozmaringot, újhagymát és a bevagdosott, sózott burgonyára locsoltam. Sajttal megszórtam és sütőben még sütöttem egy rövid ideig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »