Citromos csirke II recept
Hozzávalók:
- 4 db alsó csirkecomb
- 4 db felső csirkecomb (vagy bármilyen más)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 kis pohár tejföl
- 1/2 citrom leve
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- kis fej hagyma
- olaj
Elkészítése:
A finomra vágott (vagy reszelt) hagymát kevés olajon megpirítom. Beleteszem a húst, a leves kockát és annyi vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje őket. Ha a hús megfőtt, kiszedem egy tányérra. A visszamaradt lében a tejfölt elkeverem és főzöm egy kicsit. Ez alatt a 2 tojás sárgáját egy kis tálban jól kikeverem és a fél citrom levét lassan belekeverem. Óvatosan a tejfölös léhez adagolom. Visszateszem a húsokat és rövid ideig lassú tűzön összemelegítem. (Nem szabad már forralni, mert a tojássárga összekap.) Főtt rizzsel tálalom. Nagyon finom, a családom egyik kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

