Citromos csirke II

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 4 db felső csirkecomb (vagy bármilyen más)
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • kis fej hagyma
  • olaj

Elkészítése:
A finomra vágott (vagy reszelt) hagymát kevés olajon megpirítom. Beleteszem a húst, a leves kockát és annyi vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje őket. Ha a hús megfőtt, kiszedem egy tányérra. A visszamaradt lében a tejfölt elkeverem és főzöm egy kicsit. Ez alatt a 2 tojás sárgáját egy kis tálban jól kikeverem és a fél citrom levét lassan belekeverem. Óvatosan a tejfölös léhez adagolom. Visszateszem a húsokat és rövid ideig lassú tűzön összemelegítem. (Nem szabad már forralni, mert a tojássárga összekap.) Főtt rizzsel tálalom. Nagyon finom, a családom egyik kedvence.