Citromos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 10 dkg vaj
- 6 ek citromlé
- 3 ek liszt
- 3-4 dl tej
- só
- bors
- 1 ek cukor
- 2 kk mustár
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, és tűzálló tálba tesszük. A vaj felét felolvasztjuk, belekeverjük a citromlét, majd a húsra öntjük.
Közepes hőmérsékleten puhára sütjük. A lisztből a maradék vajjal rántást készítünk, felengedjük a tej kétharmad részével, és besűrítjük. Sóval, borssal, cukorral, mustárral ízesítjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet.
Amikor sűrű, hozzáadjuk csirke párolólevét. Ezzel a mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »