Citromos csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 10 dkg vaj
- 6 ek citromlé
- 3 ek liszt
- 3-4 dl tej
- só
- bors
- 1 ek cukor
- 2 kk mustár
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, és tűzálló tálba tesszük. A vaj felét felolvasztjuk, belekeverjük a citromlét, majd a húsra öntjük.
Közepes hőmérsékleten puhára sütjük. A lisztből a maradék vajjal rántást készítünk, felengedjük a tej kétharmad részével, és besűrítjük. Sóval, borssal, cukorral, mustárral ízesítjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet.
Amikor sűrű, hozzáadjuk csirke párolólevét. Ezzel a mártással tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.