Churry szószban sült csirke Parmezános cukkini lepénnyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Főétel:
- 4 db egész csirkecomb(bőr nélkül:)
- 100 ml Churry szósz
- 1 db nagyobbacska paradicsom
- kockára kis vágva
- 1 db zöld chili paprika
- 100 g reszelt mozzarella
- 1 szál zöld hagyma
- só
Köret:
- 400 g cukkini
- (frissen reszelve,sózva,kicsavarva)
- 100-120 g liszt
- 50 g reszelt parmezán
- só, frissen őrölt bors
- friss bazsalikom levelek(6 levélke)
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 gerezd préselt fokhagyma
- 2-3 ek olíva olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirke combokat alaposan átforgatjuk a churry szószban, alufóliával fedjük, majd forró sütőbe tolva 40 percet sütjük.
Eközben kis kockákra vágjuk a paradicsomot és a zöld chilit, vékony karikákra szeljük a zöld hagymát. Mindezt reszelt sajttal összekeverve gazdagon mérve, a sült csirkehúsra halmozzuk.
Vissza toljuk a sütőbe immáron grill fokozaton 10-15 percre. Sok finom szaft keletkezik a húsok alatt, ami még porhanyósabbá és élvezhetőbbé teszi az ételt :) Parmezános cukkini lepénykékkel, bizony nem restelltünk “tunkolni” belőle :)
A lepényekhez:
Lereszeljük a cukkinit, sózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd alaposan kicsavarjuk.
Sózzuk, borsozzuk, sok szerecsendiót reszelünk rá, vékonyra metélt bazsalikom levelekkel, préselt fokhagymával ízesítjük. Mindehhez keverjük a tojást, reszelt parmezán sajtot,lisztet.
Serpenyőben olíva olajat hevítünk és kanállal kis halmokat ellapítva, 2-3 perc alatt(oldalanként értve)átsütjük.
Nincs más hátra, mint bezsebelni az asztalnál ülők elégedett mosolyát!
Jó étvágyat :)