Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis-rozmaringos pulykamell recept

Chilis-rozmaringos pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 6 nagy burgonya
    • 1 fej fokhagyma
    • olívaolaj
    • vaj
    • méz
    • erős pista
    • só, bors
    • rozmaring ágak
    • őrölt rozmaring
    • vegeta

    Elkészítése:

    Előző este 6%-s sóoldatot készítünk (6 dkg só, 1 liter víz), ebbe helyezzük a húst, és hűtőbe rakjuk. Sütés előtt leöntjük róla, alaposan átöblítjük, majd leszárítjuk.

    Egy serpenyőben, kevés olajon “körbesütjük”, hogy bezárjuk a rostokat, így a húsban maradnak a finom ízek és nedvek. Tepsibe rakjuk, és megkenjük a méz-olíva-erős pista-bors keverékkel.

    A megtisztított, hasábra vágott burgonyát, és a fokhagymagerezdeket köré szórjuk. Vegetával és őrölt rozmaringgal meghintjük, majd meglocsoljuk olajjal. Három-négy diónyi vajat is teszünk hozzá.

    A rozmaring ágakat is mellé rakjuk, majd az előmelegített kb. 220 fokos sütőben lefóliázva pároljuk fél órát.

    Ellenőrizzük a hús puhaságát, és utána fólia nélkül, a burgonyát is sűrűn locsolgatva pirosra sütjük.

    Tálalás előtt a húst 10 percig “pihentetjük”, majd szeleteljük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá