Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző este 6%-s sóoldatot készítünk (6 dkg só, 1 liter víz), ebbe helyezzük a húst, és hűtőbe rakjuk. Sütés előtt leöntjük róla, alaposan átöblítjük, majd leszárítjuk.
Egy serpenyőben, kevés olajon “körbesütjük”, hogy bezárjuk a rostokat, így a húsban maradnak a finom ízek és nedvek. Tepsibe rakjuk, és megkenjük a méz-olíva-erős pista-bors keverékkel.
A megtisztított, hasábra vágott burgonyát, és a fokhagymagerezdeket köré szórjuk. Vegetával és őrölt rozmaringgal meghintjük, majd meglocsoljuk olajjal. Három-négy diónyi vajat is teszünk hozzá.
A rozmaring ágakat is mellé rakjuk, majd az előmelegített kb. 220 fokos sütőben lefóliázva pároljuk fél órát.
Ellenőrizzük a hús puhaságát, és utána fólia nélkül, a burgonyát is sűrűn locsolgatva pirosra sütjük.
Tálalás előtt a húst 10 percig “pihentetjük”, majd szeleteljük