Chilis-rozmaringos csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű konyhakész csirke
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
- 1 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés:
A rozmaring leveleit és a chilit apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és kívül-belül megsózzuk. Felolvasztjuk a vajat /csak langyosra/, belekeverjük a chilit,szárnyas fűszert, borsot és a rozmaringot. Kívül-belül alaposan megkenjük vele a csirkét.
Elkészítés: A csirkét tepsibe tesszük,mellé szórjuk a fokhagymát, kevés vizet öntünk alá és fóliával letakarva, 160 fokon, egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »