Chilis-rozmaringos csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű konyhakész csirke
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
- 1 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés:
A rozmaring leveleit és a chilit apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és kívül-belül megsózzuk. Felolvasztjuk a vajat /csak langyosra/, belekeverjük a chilit,szárnyas fűszert, borsot és a rozmaringot. Kívül-belül alaposan megkenjük vele a csirkét.
Elkészítés: A csirkét tepsibe tesszük,mellé szórjuk a fokhagymát, kevés vizet öntünk alá és fóliával letakarva, 160 fokon, egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

