Chilis-rozmaringos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű konyhakész csirke
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • szárnyas fűszerkeverék

Előkészítés:

A rozmaring leveleit és a chilit apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és kívül-belül megsózzuk. Felolvasztjuk a vajat /csak langyosra/, belekeverjük a chilit,szárnyas fűszert, borsot és a rozmaringot. Kívül-belül alaposan megkenjük vele a csirkét.

Elkészítés: A csirkét tepsibe tesszük,mellé szórjuk a fokhagymát, kevés vizet öntünk alá és fóliával letakarva, 160 fokon, egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!