Chilis-mézes pecsenyekacsa szárnytő recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 db. pecsenyekacsa szárnytő
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kk ételízesítő
- 2 ek. méz
- 1 dl chili szósz
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- őrölt bors
- 5 cl olíva olaj
Elkészítése:
A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A kacsaszárnyakat sózzuk. Összekeverjük az olíva olajat a mézzel,chili szósszal,átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús. A szárnytöveket egy tepsibe tesszük,közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát Egy deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/ Köretnek sült újburgonya és friss saláta készült mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.