Chilis -mézes csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 6 evőkanál méz
- 6 evőkanál ketchup
- 6 evőkanál szójaszósz
- 6 evőkanál olíva olaj
- 4-6 gerezd összezúzott fokhagyma
- őrölt bors, chili paprika
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, ketté vágjuk, a harmadik rész mehet levesbe ízesítőnek.
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük és ráöntjük a szárnyakra. / én dupla zacskóba szoktam tenni és néha átforgatom a pácban/ Legalább 2 órát hagyjuk állni benne, a legjobb egy egész éjszaka.
A tepsibe kiborítjuk és megsütjük, 250 C-n kb 45-50 perc alatt kész. Remekül illik hozzá a rizs köretnek, de önmagában is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »