Chilis -mézes csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Chilis -mézes csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 6 evőkanál méz
  • 6 evőkanál ketchup
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 6 evőkanál olíva olaj
  • 4-6 gerezd összezúzott fokhagyma
  • őrölt bors, chili paprika

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, ketté vágjuk, a harmadik rész mehet levesbe ízesítőnek.

A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük és ráöntjük a szárnyakra. / én dupla zacskóba szoktam tenni és néha átforgatom a pácban/ Legalább 2 órát hagyjuk állni benne, a legjobb egy egész éjszaka.

A tepsibe kiborítjuk és megsütjük, 250 C-n kb 45-50 perc alatt kész. Remekül illik hozzá a rizs köretnek, de önmagában is nagyon finom.