Chilis-fokhagymás csirke wokban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 20 dkg zöldbab
- 3-4 újhagyma
- tojás
- olíva olaj
A páchoz:
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 db lime leve
- 3-4 ek szója szósz
- chili paprika karikázva
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd előkészítjük a pácot. Ehhez 1 lime levét összekeverjük a szója szószzal. Beleaprítunk 1 db chili paprikát, és belereszelünk 2 db fokhagymát. A csirkét beleforgatjuk, majd 1 éjszakára, letakarva a hűtőben pihentetjük.
A zöldbabot megtisztítjuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymával ugyanezt tesszük.
Kevés olajat hevítünk a wok-ban, beledobjuk a pácolt csirkemellet (a páclét is nyugodtan öntsük rá) néhány percig pirítsuk majd adjuk hozzá a zöldbabot és hagymát is. 10 perc alatt el is készül.
Az íze pedig fantasztikus. Hozzá érdemes üvegtésztát esetleg zöldséges rizst készíteni, erre most nem akartam időt szánni, ezért maradtam a kuszkusz mellett. Amit ugyebár percek alatt el lehet készíteni. És mi kell hozzá? forró víz, fűszerek (de abból jó sok) és a kuszkusz.
A fűszereket elkeverjük a kuszkusszal majd felöntjün a forró vízzel. Állni hagyjuk, és tálalás előtt villával átforgatjuk. Tálaláskor én még 1-1 tükörtojást sütöttem hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »