Hozzávalók:
A páchoz:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd előkészítjük a pácot. Ehhez 1 lime levét összekeverjük a szója szószzal. Beleaprítunk 1 db chili paprikát, és belereszelünk 2 db fokhagymát. A csirkét beleforgatjuk, majd 1 éjszakára, letakarva a hűtőben pihentetjük.
A zöldbabot megtisztítjuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymával ugyanezt tesszük.
Kevés olajat hevítünk a wok-ban, beledobjuk a pácolt csirkemellet (a páclét is nyugodtan öntsük rá) néhány percig pirítsuk majd adjuk hozzá a zöldbabot és hagymát is. 10 perc alatt el is készül.
Az íze pedig fantasztikus. Hozzá érdemes üvegtésztát esetleg zöldséges rizst készíteni, erre most nem akartam időt szánni, ezért maradtam a kuszkusz mellett. Amit ugyebár percek alatt el lehet készíteni. És mi kell hozzá? forró víz, fűszerek (de abból jó sok) és a kuszkusz.
A fűszereket elkeverjük a kuszkusszal majd felöntjün a forró vízzel. Állni hagyjuk, és tálalás előtt villával átforgatjuk. Tálaláskor én még 1-1 tükörtojást sütöttem hozzá.