Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis, borsos csirke egészben sütve recept

Chilis, borsos csirke egészben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db egész csirke
    • 1,2 kg burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5cl olíva olaj
    • 1 db chili paprika
    • 1 mk. szárnyas fűszerkeverék
    • 1 ek. durvára darált bors
    • 1 mk. őrölt kömény
    • 3-4 gerezd fokhagyma

    Előkészítés:A csirkét megtisztítjuk,megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk. Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel. Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.

    Elkészítés:A burgonyát sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá.. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirkét. A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb.egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá