Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chicken Burger recept

Chicken Burger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 hamburger buci

    Húspogácsához:

    • 80 dkg darált csirkecombfilé
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 ek mustár
    • 1 ek kethcup
    • 1,5 dl étolaj a sütéshez

    Töltelékhez:

    • 1 tömlős sajt
    • 1 fejes saláta, vagy lollo rosso
    • 4 paradicsom
    • 2 lila hagyma
    • 1 kk só
    • 1 tk ecet
    • 1 kisebb kígyóuborka
    • 12 szelet lapkasajt

    Elkészítése:

    A darált csirkehúshoz hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük. Kb. 25-30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk. A húst gondolatban elosztjuk 12 egyenlő részre. Mivel elég lágy állagú, ezért 2 evőkanál segítségével kis gombócot készítünk belőle, amit az olajba téve az evőkanállal lapos, kör alakúra simítjuk. Oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A salátát folyó vízzel megmossuk és szárazra csepegtetjük.
    A lila hagymát félkarikákra vágjuk és egy tálban a sóval és az ecettel összekeverjük.
    A paradicsomot és a kígyóuborkát felkarikázzuk.

    A hamburger bucikat kettévágjuk és mindegyik alsó részére egy kör alakot nyomunk a tömlős sajtból. (Így kissé odatapad a saláta a bucihoz és fogyasztáskor nem,- ill. csak nehezen csúszkál el.) Ráhelyezünk a salátalevelekből, majd arra teszünk egy-egy húspogácsát. Ezután a lila hagymából, a paradicsomból és a kígyóuborkából is ízlés szerint feltornyozzuk.

    Végül egy szelet lapka sajttal és a buci tetejével zárjuk a sort.

    Mustárral, majonézzel, ketchuppal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá