Hozzávalók:
Húspogácsához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A darált csirkehúshoz hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük. Kb. 25-30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A húst gondolatban elosztjuk 12 egyenlő részre. Mivel elég lágy állagú, ezért 2 evőkanál segítségével kis gombócot készítünk belőle, amit az olajba téve az evőkanállal lapos, kör alakúra simítjuk. Oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.
A salátát folyó vízzel megmossuk és szárazra csepegtetjük.
A lila hagymát félkarikákra vágjuk és egy tálban a sóval és az ecettel összekeverjük.
A paradicsomot és a kígyóuborkát felkarikázzuk.
A hamburger bucikat kettévágjuk és mindegyik alsó részére egy kör alakot nyomunk a tömlős sajtból. (Így kissé odatapad a saláta a bucihoz és fogyasztáskor nem,- ill. csak nehezen csúszkál el.) Ráhelyezünk a salátalevelekből, majd arra teszünk egy-egy húspogácsát. Ezután a lila hagymából, a paradicsomból és a kígyóuborkából is ízlés szerint feltornyozzuk.
Végül egy szelet lapka sajttal és a buci tetejével zárjuk a sort.
Mustárral, majonézzel, ketchuppal tálaljuk.