Chicken Burger

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 hamburger buci

Húspogácsához:

  • 80 dkg darált csirkecombfilé
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek mustár
  • 1 ek kethcup
  • 1,5 dl étolaj a sütéshez

Töltelékhez:

  • 1 tömlős sajt
  • 1 fejes saláta, vagy lollo rosso
  • 4 paradicsom
  • 2 lila hagyma
  • 1 kk só
  • 1 tk ecet
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 12 szelet lapkasajt

Elkészítése:

A darált csirkehúshoz hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük. Kb. 25-30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. A húst gondolatban elosztjuk 12 egyenlő részre. Mivel elég lágy állagú, ezért 2 evőkanál segítségével kis gombócot készítünk belőle, amit az olajba téve az evőkanállal lapos, kör alakúra simítjuk. Oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.

A salátát folyó vízzel megmossuk és szárazra csepegtetjük.
A lila hagymát félkarikákra vágjuk és egy tálban a sóval és az ecettel összekeverjük.
A paradicsomot és a kígyóuborkát felkarikázzuk.

A hamburger bucikat kettévágjuk és mindegyik alsó részére egy kör alakot nyomunk a tömlős sajtból. (Így kissé odatapad a saláta a bucihoz és fogyasztáskor nem,- ill. csak nehezen csúszkál el.) Ráhelyezünk a salátalevelekből, majd arra teszünk egy-egy húspogácsát. Ezután a lila hagymából, a paradicsomból és a kígyóuborkából is ízlés szerint feltornyozzuk.

Végül egy szelet lapka sajttal és a buci tetejével zárjuk a sort.

Mustárral, majonézzel, ketchuppal tálaljuk.