Cherry-Coke csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
A páchoz:
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek almaecet
- 4-5 gerezd fokhagyma(zúzva)
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- frissen őrölt bors
A szószhoz:
- 2-3 ek olaj
- 2,5 dl cola
- 2 ek szójaszósz
- 3 ek cherry
- só
A díszítéshez:
- újhagyma
- szezámmag
Szotri:
Gyors ebéd vagy vacsi ötletelés, kissé formabontó, izgalmas fűszerezéssel. Változatos ízvilágot kedvelőknek(is) ajánlom szeretettel! Nálunk felkerült a kedvencek listájára! :D
Elkészítése:
Összekeverjük a pác hozzávalóit, majd bekenjük vele a csirkeszárnyakat és 1-2 órán át a hűtőben érleljük.
Egy nagyobb edényben olíva olajat hevítünk, majd ráöntjük a megpácolódott húsokat (páclevestől). Hozzáadjuk a szósz hozzávalóit is, majd puhulásig főzzük. Megvárjuk, amíg a szaft jól besűrűsödik és ragacsos lesz.
Az ízletes szaft körbe “öleli” a puhára párolódott csirke szárnyakat. Amikor elkészült, azon melegében szezámmaggal és újhagyma szeletekkel díszítjük, párolt rizzsel körítjük.
Bármilyen általad kedvelt húsból elkészíthető, csak a főzési idő hossza fog módosulni :D
Kötényeket felkötni! Főzzetek finomakat :D