Hozzávalók:
A páchoz:
A szószhoz:
A díszítéshez:
Szotri:
Gyors ebéd vagy vacsi ötletelés, kissé formabontó, izgalmas fűszerezéssel. Változatos ízvilágot kedvelőknek(is) ajánlom szeretettel! Nálunk felkerült a kedvencek listájára! :D
Összekeverjük a pác hozzávalóit, majd bekenjük vele a csirkeszárnyakat és 1-2 órán át a hűtőben érleljük.
Egy nagyobb edényben olíva olajat hevítünk, majd ráöntjük a megpácolódott húsokat (páclevestől). Hozzáadjuk a szósz hozzávalóit is, majd puhulásig főzzük. Megvárjuk, amíg a szaft jól besűrűsödik és ragacsos lesz.
Az ízletes szaft körbe “öleli” a puhára párolódott csirke szárnyakat. Amikor elkészült, azon melegében szezámmaggal és újhagyma szeletekkel díszítjük, párolt rizzsel körítjük.
Bármilyen általad kedvelt húsból elkészíthető, csak a főzési idő hossza fog módosulni :D
Kötényeket felkötni! Főzzetek finomakat :D