Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cékla májas-baconos töltelékkel recept

Cékla májas-baconos töltelékkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 cékla
    • 3-4 csirkemáj
    • 5 dkg bacon
    • 1 lila hagyma (kisebb)
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • ételízesítő
    • őrölt fehér bors
    • majoránna
    • szerecsendió
    • gyömbér (őrölt)
    • olaj
    • sajt

    Elkészítése:

    Lehetőleg egyforma nagyságú céklákat válasszunk, majd jó alaposan megmossuk, és feltesszük főni.

    Ha megfőtt (kb. 1 óra), kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük, majd megpucoljuk, és a belsejébe mélyedés vájunk. (Óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped. Én mokkás kanállal vájtam ki.)
    Ameddig a cékla fő, el lehet készíteni a tölteléket.

    A csirkemájat, a lila hagymát és a bacont felkockázzuk.
    Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacont. Ha már kezd színt kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is.
    Amikor kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük.
    Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük. Ezután a tölteléket belekanalazzuk a céklába.

    Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött céklákat.
    Megszórjuk egy pici őrölt gyömbérrel, és egy pici őrölt borssal, majd megspricceljük olajjal.

    Előmelegített sütőben, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük. (Én légkeverés 180 fokon sütöttem.)

    A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, reszelt sajttal megszórjuk, és visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

    Melegen tálaljuk. Nagyon kiadós és laktató.

    A cékla májas-baconos töltelékkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 112 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá