Bundás csirkenyárs recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- só
- bors
- 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
Bundához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 kk só
- 0,3 kk őrölt bors
- 1 ek mustár
- 4 púpos ek liszt
- Kb. 1 dl tej
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket kb. 2*2 cm-es kockára vágjuk.
Kettétört saslikpálcára tűzzük, majd meghintjük sóval és borssal.
Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.
A bundához a tojásokat simára keverjük a sóval, borssal, mustárral.
Beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, palacsintatésztát keverünk.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A leggyakrabban csirkéből készült étel kerül az asztalra, ezért igyekszem azokat a legváltozatosabban elkészíteni. A bunda alatt a hús finom, omlós, puha és a mustár nem túl intenzíven, de éppen kellemesen érezhető rajta. Az apró csirke kockák tökéletesen átsültek. A családnak is nagyon ízlett.
A gyerekek kívánságára sült krumpli köret készült hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

