Bundás csirkenyárs recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- só
- bors
- 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
Bundához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 0,3 kk őrölt bors
- 1 ek mustár
- 4 púpos ek liszt
- Kb. 1 dl tej
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket kb. 2*2 cm-es kockára vágjuk.
Kettétört saslikpálcára tűzzük, majd meghintjük sóval és borssal.
Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.
A bundához a tojásokat simára keverjük a sóval, borssal, mustárral.
Beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, palacsintatésztát keverünk.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A leggyakrabban csirkéből készült étel kerül az asztalra, ezért igyekszem azokat a legváltozatosabban elkészíteni. A bunda alatt a hús finom, omlós, puha és a mustár nem túl intenzíven, de éppen kellemesen érezhető rajta. Az apró csirke kockák tökéletesen átsültek. A családnak is nagyon ízlett.
A gyerekek kívánságára sült krumpli köret készült hozzá.