Brokkolival töltött pulykamell színes salátával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- só
- bors
- 10-12 darab brokkoli rózsa
- csipetnyi szódabikarbóna
- 4 szelet sajt
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Saláta:
- 0,5 fej jégsaláta
- 1 piros kápia paprika
- 1 kisebb darab uborka
- 1 zöld hagyma
- 2 paradicsom
- metélőhagyma
- olívaolaj
- citromos balzsamkrém
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. (A szódabikarbóna segít megőrizni a brokkoli szép zöld színét.)
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük az előfőzött brokkolit, valamint a sajtot. Feltekerjük, és a szokott módon bepanírozzuk: megforgatjuk lisztben, tojásba mártjuk, és végül zsemlemorzsával befedjük.
Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.
Saláta készítése:
Összevágjuk a zöldségeket, az uborkát lesózzuk, majd az összes zöldséget összekeverjük. Meglocsoljuk egy teáskanál olívaolajjal és citromos balzsamkrémmel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.