Brokkolival töltött pulykamell színes salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brokkolival töltött pulykamell színes salátával

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • bors
  • 10-12 darab brokkoli rózsa
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 4 szelet sajt

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Saláta:

  • 0,5 fej jégsaláta
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 kisebb darab uborka
  • 1 zöld hagyma
  • 2 paradicsom
  • metélőhagyma
  • olívaolaj
  • citromos balzsamkrém

Elkészítése:

A brokkoli rózsákat sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. (A szódabikarbóna segít megőrizni a brokkoli szép zöld színét.)

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük az előfőzött brokkolit, valamint a sajtot. Feltekerjük, és a szokott módon bepanírozzuk: megforgatjuk lisztben, tojásba mártjuk, és végül zsemlemorzsával befedjük.

Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.

Saláta készítése:

Összevágjuk a zöldségeket, az uborkát lesózzuk, majd  az összes zöldséget összekeverjük. Meglocsoljuk egy teáskanál olívaolajjal és citromos balzsamkrémmel.