Brokkolis krémsajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8-10 szelet csirkemellfilé
- 1 egész brokkoli
- 250 g krémsajt
- 5 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg liszt
- 2 ek olívaolaj
- szerecsendió
- só
- bors
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst megmossuk, és leitatjuk róluk a felesleges vizet. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük (3-3 perc oldalanként).
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.
A krémsajtot a főzőtejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval jól elkeverjük. Hozzáadunk egy tojást és beleforgatjuk a feldarabolt brokkolit.
Az elősütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és rájuk kanalazzuk a brokkolis-sajtos masszát. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megsüljön.
Rizzsel, zöldséges rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »