Brokkolis krémsajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 szelet csirkemellfilé
- 1 egész brokkoli
- 250 g krémsajt
- 5 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg liszt
- 2 ek olívaolaj
- szerecsendió
- só
- bors
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst megmossuk, és leitatjuk róluk a felesleges vizet. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük (3-3 perc oldalanként).
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.
A krémsajtot a főzőtejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval jól elkeverjük. Hozzáadunk egy tojást és beleforgatjuk a feldarabolt brokkolit.
Az elősütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és rájuk kanalazzuk a brokkolis-sajtos masszát. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megsüljön.
Rizzsel, zöldséges rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

