Brokkolis csirkemell recept

Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- olaj
- brokkoli
- só
- tej
- liszt
Sajtmártáshoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1/2 l tej
- 2o dkg reszelt sajt
- ízlés szerinti só
- szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket olajon megsütjük. A brokkoli rózsákat sós vízben megfőzzük.
A sajt mártást elkészítjük: a tojást a liszttel habverővel összekeverjük, majd fokozatosan felengedjük a tejjel. Állandó keverés mellett gőz fölött hozzáadjuk a vajat, majd sűrűre főzzük. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, ezzel felforraljuk, majd a gőzről levéve beletesszük a sajt másik felét a csipet szerecsendiót és az ízlés szerinti sót.
A mell szeleteket egy hőálló tálba letesszük,rá a brokkolit és mindegyik tetejét befedjük a mártással,reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »