Bosnyák csirke recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirke felsőcomb
- 70 dkg burgonya
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 közepes tv paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 dl tejföl
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- reszelt sajt a tetejére (el is maradhat)
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk.
Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat.
Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára vágjuk.
Közepes tepsit olajjal kikenünk, elterítjük benne a burgonyát, karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával.
Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük a hússütésből megmaradt zsiradékot, valamint rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a húsok szépen megpirulnak, meglocsoljuk tejföllel, és még 4-5 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »