Borsós paradicsomos csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Egy tepsire való csirke hús ( mell, szárny, comb ízlés szerit variálva)
- 5 gerezd foghagyma aprítva.
- Bacon szalonna
- 4 db paradicsom karikákra vágva
- só
- bors
- Sült hús fűszer só
- zsír a sütéshez. (vagy olaj)
Elkészítése:
A tepsibe helyezzük a megmosott csirke hús. A felfő combot is sütünk célszerű előtte kicsontozni, mert gyorsabban átsül. Ízlés szerint megsózzuk, fűszerezzük és meghintjük a felaprított foghagymával. A tetejére teszünk bacon szalonnát úgy, hogy az jól takarja a húst. Zsírt (vagy olajat) és egy kevés vizet teszünk még hozzá, majd alufóliával fedjük le a tepsit. Így addig sütjük, amíg a hús puhára nem párolódik, akkor levesszük róla a takarást és hagyjuk pirulni. Mielőtt kész lenne, rá helyezzük a tetejére a felkarikázott paradicsomot és azt jól megborsózok és teszünk rá egy kevés fűszert is. Addig sütjük, amíg a paradicsom is szépe megsül.
Tálalhatjuk párolt zöldkörettel és hasábburgonyával.
Jó étvágyat hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »