Borsós paradicsomos csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Egy tepsire való csirke hús ( mell, szárny, comb ízlés szerit variálva)
- 5 gerezd foghagyma aprítva.
- Bacon szalonna
- 4 db paradicsom karikákra vágva
- só
- bors
- Sült hús fűszer só
- zsír a sütéshez. (vagy olaj)
Elkészítése:
A tepsibe helyezzük a megmosott csirke hús. A felfő combot is sütünk célszerű előtte kicsontozni, mert gyorsabban átsül. Ízlés szerint megsózzuk, fűszerezzük és meghintjük a felaprított foghagymával. A tetejére teszünk bacon szalonnát úgy, hogy az jól takarja a húst. Zsírt (vagy olajat) és egy kevés vizet teszünk még hozzá, majd alufóliával fedjük le a tepsit. Így addig sütjük, amíg a hús puhára nem párolódik, akkor levesszük róla a takarást és hagyjuk pirulni. Mielőtt kész lenne, rá helyezzük a tetejére a felkarikázott paradicsomot és azt jól megborsózok és teszünk rá egy kevés fűszert is. Addig sütjük, amíg a paradicsom is szépe megsül.
Tálalhatjuk párolt zöldkörettel és hasábburgonyával.
Jó étvágyat hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »