Borsós paradicsomos csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Borsós paradicsomos csirke

Hozzávalók:

  • Egy tepsire való csirke hús ( mell, szárny, comb ízlés szerit variálva)
  • 5 gerezd foghagyma aprítva.
  • Bacon szalonna
  • 4 db paradicsom karikákra vágva
  • bors
  • Sült hús fűszer só
  • zsír a sütéshez. (vagy olaj)

Elkészítése:
A tepsibe helyezzük a megmosott csirke hús. A felfő combot is sütünk célszerű előtte kicsontozni, mert gyorsabban átsül. Ízlés szerint megsózzuk, fűszerezzük és meghintjük a felaprított foghagymával. A tetejére teszünk bacon szalonnát úgy, hogy az jól takarja a húst. Zsírt (vagy olajat) és egy kevés vizet teszünk még hozzá, majd alufóliával fedjük le a tepsit. Így addig sütjük, amíg a hús puhára nem párolódik, akkor levesszük róla a takarást és hagyjuk pirulni. Mielőtt kész lenne, rá helyezzük a tetejére a felkarikázott paradicsomot és azt jól megborsózok és teszünk rá egy kevés fűszert is. Addig sütjük, amíg a paradicsom is szépe megsül.
Tálalhatjuk párolt zöldkörettel és hasábburgonyával.
Jó étvágyat hozzá! :)