Borsos csirkemáj zsírban sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- kb 15 dkg zsír (sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
- többféle bors (fekete vagy fehér, illetve citrombors, színes bors is lehet)
- továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihűlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra!
A megtisztított májat egy kisebb tepsibe helyezzük. Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük. Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg. Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.
Ezután fűszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is. Ha későbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni, majd hűtőbe téve rájárunk kedvünkre!
Tipp:
Más fajta májakkal is készíthetjük, a fűszerezéstől pedig eltérhetünk. Zöld fűszerekkel is kellemes ízt adhatunk a májnak :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »