Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsos csirkemáj zsírban sütve recept

Borsos csirkemáj zsírban sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • kb 15 dkg zsír (sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
    • többféle bors (fekete vagy fehér, illetve citrombors, színes bors is lehet)
    • továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihűlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra!

    A megtisztított májat egy kisebb tepsibe helyezzük. Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük. Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg. Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.

    Ezután fűszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is. Ha későbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni, majd hűtőbe téve rájárunk kedvünkre!

    Tipp:

    Más fajta májakkal is készíthetjük, a fűszerezéstől pedig eltérhetünk. Zöld fűszerekkel is kellemes ízt adhatunk a májnak :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá