Boros kumquatos kacsacomb zöldségspagettivel recept
Hozzávalók:
- 2 pecsenye kacsacomb
- 12 db bébinarancs (kumquat)
- só
- bors
- 1 szál rozmaring
- 2 dl száraz olasz fehérbor
- 2 ek olívaolaj
Zöldségspagettihez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 salátacukkini
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- só
- 2 ek vaj
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A kacsacombokat jól megmossuk. Ezután egy tepsit kibélelünk alufóliával, és egy másik darabot is levágunk, amivel letakarjuk a sütés alatt. A combokat a tepsibe tesszük. Megsózzuk és borsozzuk, a rozmaringot felaprítjuk, és a húsra szórjuk. Meglocsoljuk kevés olívával, 12 db bébinarancsot felkarikázva a húsra, és köré tesszük. A borral meglocsoljuk.
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra. A tepsit a fóliával jól betakarjuk, a széleit behajtjuk, és a sütőbe tesszük. Lassan sütjük, illetve pároljuk 160 C°-on. Ha elkészült a kacsacomb, és porhanyós a húsa, de még nem vált le a csontról, akkor kész. Rágrillezünk, a fóliát eltávolítjuk. Pár perc a grillezés, és kész is a hús.
A zöldségeket tisztítás után hosszú vékony csíkokra metéljük.
Közben a körethez az előkészített zöldségspagettit a forró vajra szórjuk egy serpenyőben. Sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön, rázogatva, 6-8 perc alatt ropogósra pirítjuk.
A sült comb mellé kínáljuk, és köré rakjuk a bébinarancs szeleteket, majd a szaftjával meglocsoljuk.
A boros kumquatos kacsacomb zöldségspagettivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g