Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borban sült pulykaszárnyak recept

Borban sült pulykaszárnyak
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 pulykaszárnytő szárnyközéppel
    • 4 közepes fej vöröshagyma
    • 200 g szeletelt bacon
    • 0,5 l (Rajnai) rizling
    • frissen őrölt szemes bors

    Elkészítése:

    A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk és levágjuk a szárnyközepet.

    A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt és a csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részig. Comb alakúra formázzuk és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.

    A hagymákat megtisztítjuk és zöldségfúróval 2 cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül.

    A bacont négy részre osztjuk, ezután összesodorjuk és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.

    Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort. Lefedjük, nagy lángon kb fél óráig főzzük, majd átforgatjuk és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük illetve sütjük.

    Tipp:

    Így lehet a szárny középből combot varázsolni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá