Borban sült pulykaszárnyak recept

Hozzávalók:
- 4 pulykaszárnytő szárnyközéppel
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 200 g szeletelt bacon
- 0,5 l (Rajnai) rizling
- frissen őrölt szemes bors
Elkészítése:
A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk és levágjuk a szárnyközepet.
A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt és a csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részig. Comb alakúra formázzuk és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.
A hagymákat megtisztítjuk és zöldségfúróval 2 cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül.
A bacont négy részre osztjuk, ezután összesodorjuk és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.
Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort. Lefedjük, nagy lángon kb fél óráig főzzük, majd átforgatjuk és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük illetve sütjük.
Tipp:
Így lehet a szárny középből combot varázsolni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »