Borban sült pulykaszárnyak

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Borban sült pulykaszárnyak

Hozzávalók:

  • 4 pulykaszárnytő szárnyközéppel
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 200 g szeletelt bacon
  • 0,5 l (Rajnai) rizling
  • frissen őrölt szemes bors

Elkészítése:

A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk és levágjuk a szárnyközepet.

A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt és a csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részig. Comb alakúra formázzuk és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.

A hagymákat megtisztítjuk és zöldségfúróval 2 cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül.

A bacont négy részre osztjuk, ezután összesodorjuk és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.

Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort. Lefedjük, nagy lángon kb fél óráig főzzük, majd átforgatjuk és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük illetve sütjük.

Tipp:

Így lehet a szárny középből combot varázsolni.