Birsalmás csirke recept

Hozzávalók:
- 1kg-os csirke
- 2 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- 1 ek. delikát
- 4 db birsalma
- 2 ek. cukor
Elkészítése: a feldarabolt csirkét forró olajban kissé megsütjük, majd ráöntünk 4 dl. delikáttal ízesített vizet. A felszeletelt birsalmákat kevés enyhén sós vízben puhára főzzük. A cukorból, lisztből karamellmártást készítünk, és a birsalmához adjuk. A gyümölcsös mártást a csirkéhez adjuk, és együtt még 20 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés: Egyszerű, de nagyszerű étel. Ha kicsit finomabbá szeretnénk tenni, akkor a birsalma mellé más gyümölcsöket is tehetünk a főzéskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »