Birsalmás csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1kg-os csirke
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. delikát
  • 4 db birsalma
  • 2 ek. cukor

Elkészítése:  a feldarabolt csirkét forró olajban kissé megsütjük, majd ráöntünk 4 dl. delikáttal ízesített vizet.  A felszeletelt birsalmákat kevés enyhén sós vízben puhára főzzük. A cukorból, lisztből karamellmártást készítünk, és a birsalmához adjuk. A gyümölcsös mártást a csirkéhez adjuk, és együtt még 20 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés: Egyszerű, de nagyszerű étel. Ha kicsit finomabbá szeretnénk tenni, akkor a birsalma mellé más gyümölcsöket is tehetünk a főzéskor.