Békebeli csirkepaprikás nokedlivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 db csirkecomb (egész)
- 2 fej hagyma
- 1-2 ek pirospaprika
- 2-3 paradicsom (lehet már kissé megviselt is)
- házi paprikakrém (ezt a piacon szereztem egy nénitől, aki árulta. Sóban tette el, és a színe fantasztikusan piros)
- zsiradék
- 1 kis doboz tejföl
- 2 kk liszt
Elkészítése:
A csirkecombokat felezem és jól leöblítem. A hagymákat apróra vágom, a paradicsomot úgy szint.
A zsiradékot (ez esetben olajat, mert a mangalica zsír sajnos elfogyott) felmelegítem, majd hozzáadom a hagymákat. Dinsztelem egy kis ideig. Ezután leveszem a gázról és hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem majd mehetnek a csirkecombok is bele.
Hozzáadom a felaprított paradicsomokat és a házi paprika krémet. Sót ez esetben nem adtam hozzá, mert a paprikarém sós volt. Jól elkeverem és lefedve kis lángon főzöm. Víz nem kell bele, vagy csak nagyon kevés. A csirkecombok engednek annyit, amennyi bővel elegendő.
Amikor a húsok megpuhulnak kiszedem őket egy tányérba, egy kis doboz tejfölben elkevert liszttel pedig besűrítem a pörkölt zaftját. Ezután mehetnek vissza a combok. Újabb forralás után tökéletes lesz.
Hozzá finom nokedli készült és természetesen tejfölöl uborkasaláta.