Batyus csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 alsó csirkecomb
- 1 csomag csirkés fűszerkeverék
- 0,5 kg burgonya
- 2 dl sör
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg margarin
- 0,5 dl tej
- 1 mokkáskanál só
- csiperke gomba
- csipet bors
- csipet majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag bacon
Elkészítése:
Hintsd meg a combokat a fűszerkeverékkel, majd helyezd olajjal vagy zsírral kikent jénaiba és öntsd alá a sört. Lefedett jénaiban süsd puhára a combokat, majd mikor megpuhultak vedd le a fedőt és süsd aranybarnára.
A burgonyapüréhez a megfőtt burgonyát törd össze és ízlés szerint tegyél bele tejfölt, margarint, sót, hagymán megpirított gombát, majd keverd a masszát lágy pürévé.
A leveles tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyszögeket (akkorát hogy beleférjen a comb a burgonyával).
A tészta aljára tegyél 2 evőkanál burgonyapürét és állítsd bele a combot a csonttal felfelé. Ezután fogd össze a csirkét a tésztával, a csontnál baconnel kösd át süsd aranybarnára. Petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »