Batyus csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 alsó csirkecomb
- 1 csomag csirkés fűszerkeverék
- 0,5 kg burgonya
- 2 dl sör
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg margarin
- 0,5 dl tej
- 1 mokkáskanál só
- csiperke gomba
- csipet bors
- csipet majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag bacon
Elkészítése:
Hintsd meg a combokat a fűszerkeverékkel, majd helyezd olajjal vagy zsírral kikent jénaiba és öntsd alá a sört. Lefedett jénaiban süsd puhára a combokat, majd mikor megpuhultak vedd le a fedőt és süsd aranybarnára.
A burgonyapüréhez a megfőtt burgonyát törd össze és ízlés szerint tegyél bele tejfölt, margarint, sót, hagymán megpirított gombát, majd keverd a masszát lágy pürévé.
A leveles tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyszögeket (akkorát hogy beleférjen a comb a burgonyával).
A tészta aljára tegyél 2 evőkanál burgonyapürét és állítsd bele a combot a csonttal felfelé. Ezután fogd össze a csirkét a tésztával, a csontnál baconnel kösd át süsd aranybarnára. Petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


