Barackos csirkemell lecsós gerslivel recept

Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- 1 doboz barack kompót
- 30 dkg kemény sajt
- 10 dkg Gersli (árpagyöngy)
- 3 fej vöröshagyma
- 4 kanál Fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
- olaj
- csirke alaplé(húsleves)
Elkészítés:
A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, meg kloppfoljuk, sózzuk és kicsit állni hagyjuk(kb:10 perc).
Kevés olajat melegítünk egy serpenyőbe, és aranybarnára sütjük a húsokat. A kész húsra vágunk, a barackból vastagabb szeleteket, rátesszük a reszelt sajttal együtt, és sütőben 180 fokon rá pirítjuk a sajtot a húsra.
Közben, kevés olajon cikkekre vágott hagymát lepirítunk, ráöntjük a ki mért Gerslit(árpagyöngyöt), pár percig ezt is pirítjuk(2-3 perc). Félre húzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát,vissza tesszük a tűzre és felöntjük 2,5 dl húslevessel beletesszük a kockára vágott paprikát meg paradicsomot és 25 percig lassú lángon, fűzzük.
(néha-néha bele keverünk) Ha lefőtt róla a hús lé, felöntjük még 3 dl húslével és 15 perc alatt készre főzzük( lassú lángon). Ha kész,10-15 percig fedő alatt pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »