Barackos csirkemell lecsós gerslivel recept

Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- 1 doboz barack kompót
- 30 dkg kemény sajt
- 10 dkg Gersli (árpagyöngy)
- 3 fej vöröshagyma
- 4 kanál Fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
- olaj
- csirke alaplé(húsleves)
Elkészítés:
A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, meg kloppfoljuk, sózzuk és kicsit állni hagyjuk(kb:10 perc).
Kevés olajat melegítünk egy serpenyőbe, és aranybarnára sütjük a húsokat. A kész húsra vágunk, a barackból vastagabb szeleteket, rátesszük a reszelt sajttal együtt, és sütőben 180 fokon rá pirítjuk a sajtot a húsra.
Közben, kevés olajon cikkekre vágott hagymát lepirítunk, ráöntjük a ki mért Gerslit(árpagyöngyöt), pár percig ezt is pirítjuk(2-3 perc). Félre húzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát,vissza tesszük a tűzre és felöntjük 2,5 dl húslevessel beletesszük a kockára vágott paprikát meg paradicsomot és 25 percig lassú lángon, fűzzük.
(néha-néha bele keverünk) Ha lefőtt róla a hús lé, felöntjük még 3 dl húslével és 15 perc alatt készre főzzük( lassú lángon). Ha kész,10-15 percig fedő alatt pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »