Barackos csirkemell lecsós gerslivel recept

Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- 1 doboz barack kompót
- 30 dkg kemény sajt
- 10 dkg Gersli (árpagyöngy)
- 3 fej vöröshagyma
- 4 kanál Fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
- olaj
- csirke alaplé(húsleves)
Elkészítés:
A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, meg kloppfoljuk, sózzuk és kicsit állni hagyjuk(kb:10 perc).
Kevés olajat melegítünk egy serpenyőbe, és aranybarnára sütjük a húsokat. A kész húsra vágunk, a barackból vastagabb szeleteket, rátesszük a reszelt sajttal együtt, és sütőben 180 fokon rá pirítjuk a sajtot a húsra.
Közben, kevés olajon cikkekre vágott hagymát lepirítunk, ráöntjük a ki mért Gerslit(árpagyöngyöt), pár percig ezt is pirítjuk(2-3 perc). Félre húzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát,vissza tesszük a tűzre és felöntjük 2,5 dl húslevessel beletesszük a kockára vágott paprikát meg paradicsomot és 25 percig lassú lángon, fűzzük.
(néha-néha bele keverünk) Ha lefőtt róla a hús lé, felöntjük még 3 dl húslével és 15 perc alatt készre főzzük( lassú lángon). Ha kész,10-15 percig fedő alatt pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »