Baconbe tekert sajtos csirkemell gombamártással recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 12 szelet bacon
- 1 gombakonzerv
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek ajvár
- só
- bors
- kakukkfű
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral.
A fokhagymát kis szeletekre vágjuk, és a töltelékhez adjuk. Kevergetve jól átpirítjuk.
Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemellfilét felszeleteljük, és óvatosan kiklopfoljuk. A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).
Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Levesszük róla a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »