Baconbe tekert csirkemell pikáns fűszerezéssel recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemmel
- Annyi bacon, ahány szelet csirkemell lesz
- citrom
- olívaolaj
- fokhagyma
- gyömbér
- só
Elkészítése:
Megmosom a csirkemellet, kisebb darabokra vágom, besózom, de nem kell sok só, mert a szalonna is sós.
Készítek egy citromos, olívaolajos, fokhagymás pácot. Egy kis tálkába rakok 2-3 evőkanál olívaolajat, egy fél citrom levét belefacsarok és 2-3 gerezd fokhagymát nyomok bele, majd reszelek bele egy ici-pici gyömbért.
Jól összekeverem és minden csirkét megkenek vele ,ebben a páclében egy éjszakára hűtőbe rakom.
Másnap fogom a bacont és mindegyik köré tekerek egy-egy szeletet, majd serpenyőben forgatva készre sütöm.
Mellé köretként brokkolit, gombát, cukkinit, lila hagymát 5 dkg vajban megpárolok és sült krumplit sütök mellé, de készíthető mellé rizs is.
Nagyon könnyű és finom ebéd. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »