Baconbe tekert csirkemell pikáns fűszerezéssel recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemmel
- Annyi bacon, ahány szelet csirkemell lesz
- citrom
- olívaolaj
- fokhagyma
- gyömbér
- só
Elkészítése:
Megmosom a csirkemellet, kisebb darabokra vágom, besózom, de nem kell sok só, mert a szalonna is sós.
Készítek egy citromos, olívaolajos, fokhagymás pácot. Egy kis tálkába rakok 2-3 evőkanál olívaolajat, egy fél citrom levét belefacsarok és 2-3 gerezd fokhagymát nyomok bele, majd reszelek bele egy ici-pici gyömbért.
Jól összekeverem és minden csirkét megkenek vele ,ebben a páclében egy éjszakára hűtőbe rakom.
Másnap fogom a bacont és mindegyik köré tekerek egy-egy szeletet, majd serpenyőben forgatva készre sütöm.
Mellé köretként brokkolit, gombát, cukkinit, lila hagymát 5 dkg vajban megpárolok és sült krumplit sütök mellé, de készíthető mellé rizs is.
Nagyon könnyű és finom ebéd. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »