Baconbe tekert csirkemell pikáns fűszerezéssel recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemmel
- Annyi bacon, ahány szelet csirkemell lesz
- citrom
- olívaolaj
- fokhagyma
- gyömbér
- só
Elkészítése:
Megmosom a csirkemellet, kisebb darabokra vágom, besózom, de nem kell sok só, mert a szalonna is sós.
Készítek egy citromos, olívaolajos, fokhagymás pácot. Egy kis tálkába rakok 2-3 evőkanál olívaolajat, egy fél citrom levét belefacsarok és 2-3 gerezd fokhagymát nyomok bele, majd reszelek bele egy ici-pici gyömbért.
Jól összekeverem és minden csirkét megkenek vele ,ebben a páclében egy éjszakára hűtőbe rakom.
Másnap fogom a bacont és mindegyik köré tekerek egy-egy szeletet, majd serpenyőben forgatva készre sütöm.
Mellé köretként brokkolit, gombát, cukkinit, lila hagymát 5 dkg vajban megpárolok és sült krumplit sütök mellé, de készíthető mellé rizs is.
Nagyon könnyű és finom ebéd. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

