Hozzávalók:
Elkészítése:
Megmosom a csirkemellet, kisebb darabokra vágom, besózom, de nem kell sok só, mert a szalonna is sós.
Készítek egy citromos, olívaolajos, fokhagymás pácot. Egy kis tálkába rakok 2-3 evőkanál olívaolajat, egy fél citrom levét belefacsarok és 2-3 gerezd fokhagymát nyomok bele, majd reszelek bele egy ici-pici gyömbért.
Jól összekeverem és minden csirkét megkenek vele ,ebben a páclében egy éjszakára hűtőbe rakom.
Másnap fogom a bacont és mindegyik köré tekerek egy-egy szeletet, majd serpenyőben forgatva készre sütöm.
Mellé köretként brokkolit, gombát, cukkinit, lila hagymát 5 dkg vajban megpárolok és sült krumplit sütök mellé, de készíthető mellé rizs is.
Nagyon könnyű és finom ebéd. Jó étvágyat hozzá!