Baconbe tekert csirkemell recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell csíkok
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
- olaj
A gombamártáshoz:
- 1/2 kg vargánya gomba vagy másfajta gomba
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy dobozos tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
- őrölt piros paprika
- 1 csöves paprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
- 1 tk citromlé
A burgonyafánkhoz:
- 1/2 kg főtt,áttört burgonya
- só
- petrezselyemzöld
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 2-3 ek liszt
- 1 ek folyékony margarin
- 1 mk szerecsendió
A kisütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemell csíkokat baconbe tekerjük,majd egy serpenyőben,forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A gombamártás:
Egy nagy fej vöröshagymát felaprítunk,olajon üvegesre pároljuk.
Megszórjuk piros paprikával,kevés vízzel felengedjük,rátesszük a felszeletelt gombát,paprikát,paradicsomot,sózzuk,borsozzuk,fedő alatt készre sütjük. Tejszínnel vagy tejföllel kevés liszt hozzáadásával behabarjuk. Citromlével ízesítjük. Összeforraljuk,kipépesítjük.
A burgonyafánk: A főtt,áttört burgonyát a többi hozzávalókkal összekeverjük,fánkot formálunk belőle és olajban szép aranybarnára kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »