Baconbe tekert csirkemell recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell csíkok
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
- olaj
A gombamártáshoz:
- 1/2 kg vargánya gomba vagy másfajta gomba
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy dobozos tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
- őrölt piros paprika
- 1 csöves paprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
- 1 tk citromlé
A burgonyafánkhoz:
- 1/2 kg főtt,áttört burgonya
- só
- petrezselyemzöld
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 2-3 ek liszt
- 1 ek folyékony margarin
- 1 mk szerecsendió
A kisütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemell csíkokat baconbe tekerjük,majd egy serpenyőben,forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A gombamártás:
Egy nagy fej vöröshagymát felaprítunk,olajon üvegesre pároljuk.
Megszórjuk piros paprikával,kevés vízzel felengedjük,rátesszük a felszeletelt gombát,paprikát,paradicsomot,sózzuk,borsozzuk,fedő alatt készre sütjük. Tejszínnel vagy tejföllel kevés liszt hozzáadásával behabarjuk. Citromlével ízesítjük. Összeforraljuk,kipépesítjük.
A burgonyafánk: A főtt,áttört burgonyát a többi hozzávalókkal összekeverjük,fánkot formálunk belőle és olajban szép aranybarnára kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.