Baconbe tekert csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Baconbe tekert csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell csíkok
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • olaj

A gombamártáshoz:

  • 1/2 kg vargánya gomba vagy másfajta gomba
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy dobozos tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
  • őrölt piros paprika
  • 1 csöves paprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • 1 tk citromlé

A burgonyafánkhoz:

  • 1/2 kg főtt,áttört burgonya
  • petrezselyemzöld
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2-3 ek liszt
  • 1 ek folyékony margarin
  • 1 mk szerecsendió

A kisütéshez:

  • olaj

Elkészítése:
A csirkemell csíkokat baconbe tekerjük,majd egy serpenyőben,forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A gombamártás:
Egy nagy fej vöröshagymát felaprítunk,olajon üvegesre pároljuk.
Megszórjuk piros paprikával,kevés vízzel felengedjük,rátesszük a felszeletelt gombát,paprikát,paradicsomot,sózzuk,borsozzuk,fedő alatt készre sütjük. Tejszínnel vagy tejföllel kevés liszt hozzáadásával behabarjuk. Citromlével ízesítjük. Összeforraljuk,kipépesítjük.
A burgonyafánk: A főtt,áttört burgonyát a többi hozzávalókkal összekeverjük,fánkot formálunk belőle és olajban szép aranybarnára kisütjük.