Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe tekert csirkemáj nyárs recept

Baconbe tekert csirkemáj nyárs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 20 dkg bacon szalonna
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 nagy csipet morzsolt majoránna
    • 1 ek tyúkzsír
    • 4 db saslikpálca

    Elkészítése:

    A csirkemájat jól átmossuk, az eres középső részt kivágjuk, és a nagyobb máj darabokat még kettévágjuk.

    Egy tálcára rakjuk, és megszórjuk borssal, majoránnával. A sütőt előmelegítjük.

    Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés zsírral. A vékony szalonnaszeleteket keresztben elfelezzük, és minden darab csirkemájat betekerünk szorosan egy bacon darabba.

    Ezután a máj “bábokat” egyesével felszúrjuk a pálcákra. Egy pálcára kb. 6-7 db máj kerül. Akkor lesz dekoratív, ha először a nagyobb darabokat tűzzük a pálcákra, majd a kisebbeket.

    Ezután az előkészített tepsibe fektetjük a saslikokat. Lefedve 200 fokon (hőlégkeverés) 15 percet puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva további 20 percet pirítjuk.

    Melegen, krumplipüré körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Viszonylag ritkán készítek csirkemájat, de általában van egy adag a fagyasztóban. Most egy egész egyszerű fogás lett belőle. Két hozzávaló és némi fűszer. Negyed óra alatt összeállítható, a többit pedig a sütő végzi. Habos krumplipüré volt a kísérője.
    Külön sóval nem szórtam, mert nekünk elegendőnek bizonyult a szalonna nyújtotta só.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá