Baconbe tekert csirkemáj nyárs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg bacon szalonna
- 1 csipet őrölt bors
- 1 nagy csipet morzsolt majoránna
- 1 ek tyúkzsír
- 4 db saslikpálca
Elkészítése:
A csirkemájat jól átmossuk, az eres középső részt kivágjuk, és a nagyobb máj darabokat még kettévágjuk.
Egy tálcára rakjuk, és megszórjuk borssal, majoránnával. A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés zsírral. A vékony szalonnaszeleteket keresztben elfelezzük, és minden darab csirkemájat betekerünk szorosan egy bacon darabba.
Ezután a máj “bábokat” egyesével felszúrjuk a pálcákra. Egy pálcára kb. 6-7 db máj kerül. Akkor lesz dekoratív, ha először a nagyobb darabokat tűzzük a pálcákra, majd a kisebbeket.
Ezután az előkészített tepsibe fektetjük a saslikokat. Lefedve 200 fokon (hőlégkeverés) 15 percet puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva további 20 percet pirítjuk.
Melegen, krumplipüré körettel kínáljuk.
Tipp:
Viszonylag ritkán készítek csirkemájat, de általában van egy adag a fagyasztóban. Most egy egész egyszerű fogás lett belőle. Két hozzávaló és némi fűszer. Negyed óra alatt összeállítható, a többit pedig a sütő végzi. Habos krumplipüré volt a kísérője.
Külön sóval nem szórtam, mert nekünk elegendőnek bizonyult a szalonna nyújtotta só.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »