Baconbe tekert csirkemáj nyárs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 nagy csipet morzsolt majoránna
  • 1 ek tyúkzsír
  • 4 db saslikpálca

Elkészítése:

A csirkemájat jól átmossuk, az eres középső részt kivágjuk, és a nagyobb máj darabokat még kettévágjuk.

Egy tálcára rakjuk, és megszórjuk borssal, majoránnával. A sütőt előmelegítjük.

Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés zsírral. A vékony szalonnaszeleteket keresztben elfelezzük, és minden darab csirkemájat betekerünk szorosan egy bacon darabba.

Ezután a máj “bábokat” egyesével felszúrjuk a pálcákra. Egy pálcára kb. 6-7 db máj kerül. Akkor lesz dekoratív, ha először a nagyobb darabokat tűzzük a pálcákra, majd a kisebbeket.

Ezután az előkészített tepsibe fektetjük a saslikokat. Lefedve 200 fokon (hőlégkeverés) 15 percet puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva további 20 percet pirítjuk.

Melegen, krumplipüré körettel kínáljuk.

Tipp:

Viszonylag ritkán készítek csirkemájat, de általában van egy adag a fagyasztóban. Most egy egész egyszerű fogás lett belőle. Két hozzávaló és némi fűszer. Negyed óra alatt összeállítható, a többit pedig a sütő végzi. Habos krumplipüré volt a kísérője.
Külön sóval nem szórtam, mert nekünk elegendőnek bizonyult a szalonna nyújtotta só.