Baconbe göngyölt, füstlivel töltött pulykamell recept
Hozzávalók:
- 2 db. közepes pulykamell filé
- 1 csomag füstli
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg szeletelt gépsonka
- 1 csomag szeletelt bacon
- ízlés szerint só
- bors
Elkészítése:
A pulykamellet felszeleteljük kis darabokra, sózzuk, borsozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szalonnával, erre rakunk egy sor pulykamellet, erre gépsonkát, füstlit és a reszelt sajtot.
Végül újra pulykamell, és a bacon szalonna kilógó végeit behajtva, betakarjuk. Fólia alatt 180 °C-os sütőben sütjük. Ha már puha a hús, a fólia levételével picit hagyjuk megpirulni.
Hidegen és melegen is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

