Baboscsirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2-3 egész csirkemellfilé (60 dkg)
- 15 dkg füstölt csülök
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- 1 szelet kenyér (tejben áztatva)
- 15-20 dkg vajbab (nagy maréknyi)
- 3 db paradicsom
- 4 db kisebb sonka hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A füstölt húst és a csirkemellet nagyobb kockákra vágom. A korábban tejbe áztatott kenyeret kinyomkodom és a húsokhoz adom. Ehhez jön a vaj is, amit hidegen kisebb darabokban adok hozzá. Fűszerezem.
A tejfölt a tojásokat és a sajt felét összekeverem. Egy jénai tálat kivajazok majd beleöntöm a húsokat, hozzáadom a tetszés szerint felaprított vajbabot is, majd jól átkeverem, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Tetejére teszek karikázott paradicsomot és hagymát is, a préselt fokhagymát se felejtsük, ezt lefedem a tejfölös keverékkel, tetejét pedig megszórom még sajttal. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon nagyjából 35-40 percig.
A csirke hamar átsül, de hogy a sajt ne égjen meg előtte érdemes fóliával lefedni, és csak a végén megpirítani a tetejét. A hús fog némi levet is engedni, de nem baj, ne öntsük le róla, sülés közben nagy része elpárolog a többi pedig még porhanyósabbá teszi a husit. Köret igazán nem is kell mellé. Viszont készíthetjük más zöldségekkel párosítva is.