Aszalt szilvával, dióval töltött csirke recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell (60 dkg)
Töltelékhez:
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- 15 dkg darált dió
- 1 zsemle
- 1 mk őrölt fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- 1 ek étolaj
- 1 ek méz
Elkészítése:
A zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk.
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk.
Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét és a tojást ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal alaposan összegyúrjuk – ez lesz a töltelék.
A kész tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a hússzeleteken egyenletesen elkenjük. A szeleteket feltekerjük, hústűvel rögzítjük.
Olajjal kikent hőálló tálba tesszük, majd a meglangyosított méz és étolaj keverékével megkenjük őket.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »