Aszalt szilvával, dióval töltött csirke recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell (60 dkg)
Töltelékhez:
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- 15 dkg darált dió
- 1 zsemle
- 1 mk őrölt fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- 1 ek étolaj
- 1 ek méz
Elkészítése:
A zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk.
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk.
Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét és a tojást ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal alaposan összegyúrjuk – ez lesz a töltelék.
A kész tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a hússzeleteken egyenletesen elkenjük. A szeleteket feltekerjük, hústűvel rögzítjük.
Olajjal kikent hőálló tálba tesszük, majd a meglangyosított méz és étolaj keverékével megkenjük őket.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »