Aszalt szilvával, dióval töltött csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell (60 dkg)
Töltelékhez:
- 20 dkg aszalt szilva
- só
- 15 dkg darált dió
- 1 zsemle
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- 1 ek étolaj
- 1 ek méz
Elkészítése:
A zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk.
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk.
Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét és a tojást ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal alaposan összegyúrjuk – ez lesz a töltelék.
A kész tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a hússzeleteken egyenletesen elkenjük. A szeleteket feltekerjük, hústűvel rögzítjük.
Olajjal kikent hőálló tálba tesszük, majd a meglangyosított méz és étolaj keverékével megkenjük őket.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.