Aszalt szilvás csirkerolád recept

Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 dl vörösbor
- 3 csirkemellfilé
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A műveletet még előző este érdemes azzal elkezdeni, hogy az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. Szépen megszívja magát, beleivódik a csodás zamat (a borba is, amit aztán a szakács jutalomként másnap elkortyolhat.
Másnap kinyomkodjuk, és egy tányérra tesszük. A csirkemellfiléket egyenként bevágjuk úgy, hogy ne essenek szét, csak kihajthatóak legyenek, megnőjön a használható felületük.
A kés nyelével ütögetve kicsit megzúzzuk a rostokat. Egy konyhai deszkára egymás mellé teszünk annyi bacon szeletet enyhe fedésben, amennyi ránézésre olyan hosszúságot alkot, mint a csirkemell szélessége. Ráfektetjük az egyik végére a mellfilét. A szilva egyharmad részét rápakoljuk, és a szalonnával együtt szépen feltekerjük, kezünkkel megnyomkodva rolád alakra igazítjuk.
Ugyanígy járunk el a másik két darabbal is. Egy sütőtálat meglocsolunk leheletnyi olajjal, és a tekercseket egymás mellé belepakoljuk.
Előmelegített, 190 fokos sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Mire pörcösödik a szalonna, a csirkemell is átsül. A szeleteléssel érdemes várni, míg langyosra hűl.
Tipp:
Korábbi években úgy készítettem, hogy a felszúrt mellfiléket megtöltöttem az aszalt szilvával, paníroztam és kisütöttem. Most megspóroltam a pepecselést, és szerintem még finomabb is lett ez a verzió.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »