Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás, baconos csirkemell recept

Aszalt szilvás, baconos csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 egész csirkemell
    • kb 2 dl vörösbor
    • 20 dkg aszalt szilva
    • 40 dkg bacon
    • bors

    A panírhoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • darált dió

    Elkészítése:

    A húsokat szétválasztjuk, az aljáról levágjuk azt a részt, amelyik kissé elválik a többi résztől, sózzuk, borsozzuk. A leesett kisebb részeket is (ezek nem lesznek megtöltve, de ki lehet rántani úgy, mint a töltötteket).

    Az aszalt szilvákat négybe vágva a vörösborban addig pároljuk, míg puhák nem lesznek, a bor pedig elpárolog alóluk. A bacont vékony szeletekre vágva megsütjük. A kettőt összekeverjük.

    A húsokra zsebeket készítünk, vagyis felszúrjuk, ebbe töltjük a szilvás keveréket.

    A panírozás hagyományosan követi a liszt, tojás, zsemlemorzsa rendet, annyi különbséggel, hogy a zsemlemorzsát kb. 1/3-2/3 arányban darált dióval keverjük (a dió a több). Bő olajban kisütjük, rizzsel, hercegnő burgonyával tetszés szerint tálaljuk.

    Tipp:

    Az arányok a szilvát, bacont, diót illetve ízlés szerint változtathatók!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá