Aszalt szilvás, baconos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 egész csirkemell
- kb 2 dl vörösbor
- 20 dkg aszalt szilva
- 40 dkg bacon
- só
- bors
A panírhoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió
Elkészítése:
A húsokat szétválasztjuk, az aljáról levágjuk azt a részt, amelyik kissé elválik a többi résztől, sózzuk, borsozzuk. A leesett kisebb részeket is (ezek nem lesznek megtöltve, de ki lehet rántani úgy, mint a töltötteket).
Az aszalt szilvákat négybe vágva a vörösborban addig pároljuk, míg puhák nem lesznek, a bor pedig elpárolog alóluk. A bacont vékony szeletekre vágva megsütjük. A kettőt összekeverjük.
A húsokra zsebeket készítünk, vagyis felszúrjuk, ebbe töltjük a szilvás keveréket.
A panírozás hagyományosan követi a liszt, tojás, zsemlemorzsa rendet, annyi különbséggel, hogy a zsemlemorzsát kb. 1/3-2/3 arányban darált dióval keverjük (a dió a több). Bő olajban kisütjük, rizzsel, hercegnő burgonyával tetszés szerint tálaljuk.
Tipp:
Az arányok a szilvát, bacont, diót illetve ízlés szerint változtathatók!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »