Aszalt szilvás, baconos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkemell
  • kb 2 dl vörösbor
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 40 dkg bacon
  • bors

A panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • darált dió

Elkészítése:

A húsokat szétválasztjuk, az aljáról levágjuk azt a részt, amelyik kissé elválik a többi résztől, sózzuk, borsozzuk. A leesett kisebb részeket is (ezek nem lesznek megtöltve, de ki lehet rántani úgy, mint a töltötteket).

Az aszalt szilvákat négybe vágva a vörösborban addig pároljuk, míg puhák nem lesznek, a bor pedig elpárolog alóluk. A bacont vékony szeletekre vágva megsütjük. A kettőt összekeverjük.

A húsokra zsebeket készítünk, vagyis felszúrjuk, ebbe töltjük a szilvás keveréket.

A panírozás hagyományosan követi a liszt, tojás, zsemlemorzsa rendet, annyi különbséggel, hogy a zsemlemorzsát kb. 1/3-2/3 arányban darált dióval keverjük (a dió a több). Bő olajban kisütjük, rizzsel, hercegnő burgonyával tetszés szerint tálaljuk.

Tipp:

Az arányok a szilvát, bacont, diót illetve ízlés szerint változtathatók!